Inspirerende forsoningsarbejde i Jerusalem

Rikke Grinderslev, 24, Bachelor i Antropologi og Begivenhedskultur, Aarhus Universitet.

Det er lørdag midt i december, jeg sidder i en lilla sækkestol foran el-radiatoren i min lejlighed i Jerusalem og er taknemmelig. At få lov at bo og arbejde her i Israel de seneste måneder har givet mig en indsigt i landet, kulturen og konflikten, som jeg aldrig havde drømt om, og som jeg indimellem kommer til at tage for givet. Til hverdag er jeg en del af projektmedarbejder-duoen, Ane og Rikke. Vi arbejder fra sept-april for Musalaha, som er en forsoningsorganisation, der søger at skabe bro og forsoning mellem messianske jøder og palæstinensiske kristne (se mere på musalaha.org). Vi er udsendt af Israelsmissionens Unge, der har samarbejdet med Musalaha og sendt volontører herned de seneste 8-10 år, og denne gang var det et par projektmedarbejdere med akademisk baggrund de havde brug for.

Vores specifikke opgave er at udarbejde et ledertræningsmateriale til ungledere, der tager højde for den kontekst, de er en del af. En kontekst hvor konflikt, had, vold og eksistentiel usikkerhed fylder de unges hverdag. Vi undersøger (oftest fra skrivebordet), hvordan ungdomskulturen i de forskellige grupper, israelere, palæstinensere og isralske-palæstinensere, er. Unglederne har brug for at kende deres målgruppe, lære om sundt lederskab og teamwork, samt at få redskaber til at skabe en vision og planlægge og udføre et indholdsrigt ungdomsprogram. Det er en noget større og mere ambitiøs opgave at få lagt på skuldrene end jeg havde forventet. Vi bliver givet en del ansvar, men vi superviseres løbende af chefen og projektlederen, der giver os den rigtige retning. Materialet bliver ikke færdigt inden vi tager hjem i april 2013, men vi er med til at få det, forhåbentligt, rigtig godt på vej. Projektet forventes færdig sommeren 2014, hvor det er færdigskrevet, rettet, testet, publiceret og muligvis tilgængeligt på nettet.

Da jeg blev bachelor i sommers var jeg klar til tage et break, at komme ud i verden på den ene eller anden måde og blive mere kendt med det arbejdsliv, der venter forude. Jeg ville rigtig gerne i praktik eller tage et udlandsophold for at samle frimodighed, kompetencer, ny energi og nye ideer til kandidaten – og det må jeg sige, at jeg har fået!

Jeg har skullet vænne mig til et 8-16 job, men samtidig er jeg glad for de faste timer. Nogle dage sidder jeg foran skærmen en hel dag og skriver på det samme afsnit eller læser i den samme bog, andre dage er krydret med diverse møder, artikelskrivning, småopgaver, foredrag eller andre begivenheder. Det fedeste er at være en del af en arbejdsplads og en dejlig stab, at have fået betroet en spændende og indimellem lidt overvældende opgave, at komme udenfor kontoret og møde mennesker og høre deres historier. Det er mennesker med en helt anden identitet og baggrund end mig selv, det er utroligt givende og også med til at sætte spørgsmålstegn ved dels min selvopfattelse og dels den danske kultur. Én ting jeg i hvertfald tager med mig hjem herfra er, at jeg livet igennem vil være åben for at møde nye/fremmede mennesker, der kan udfordre, opmuntre og inspirere mig - det er/har været en utrolig berigelse! Opfordringen er hermed givet videre.

Drupal Website: Morten Najbjerg  |  Login